Eerste sneeuw in aantocht op Buienradar

© CIDimport

Eerste sneeuw in aantocht op Buienradar

Geplaatst: 16 december 2009 - 09:12

Aangepast: 27 augustus 2022 - 13:23

Redactie ID.nl

Op de vorige week aangekondigde sneeuwvariant van Buienradar zijn de eerste vlokken van het jaar te zien. Aangezien de meeste sneeuw tegen de avond wordt verwacht, zou de populaire weersite het wel eens druk kunnen krijgen. Hoewel het gisteren nog kurkdroog was, registreerde Buienradar al een miljoen bezoekers. Oprichter Edwin Rijkaart houdt voor vandaag nog een slag om de arm.

Op de vorige week aangekondigde sneeuwvariant van Buienradar zijn de eerste vlokken van het jaar te zien. Aangezien de meeste sneeuw tegen de avond wordt verwacht, zou de populaire weersite het wel eens druk kunnen krijgen.Hoewel het gisteren nog kurkdroog was, registreerde Buienradar al een miljoen bezoekers. Oprichter Edwin Rijkaart houdt voor vandaag nog een slag om de arm. "Het valt nu nog erg mee, maar als mensen vanmiddag de eerste vlokken zien vallen wordt het vanzelf drukker. We kunnen dan wel eens op tussen de twee en drie miljoen unieke bezoekers uitkomen."

De timing van de nieuwe 'sneeuwradar' kon haast niet beter. Vandaag begint volgens het KNMI een periode met typisch kwakkelweer, die waarschijnlijk tot kerst aanhoudt. Met af en toe neerslag, 's nachts lichte vorst en overdag temperaturen van net boven nul zijn de omstandigheden voor het verkeer bijzonder vervelend. Voor reizigers is de uitgebreide neerslaginformatie zeer welkom bij het plannen van hun reis.

Voor het in kaart brengen van sneeuwval maakt de dienst gebruik van vrijwilligers die het weer in de gaten houden en veranderingen doorgeven via 360.org. Deze website verzamelt allerlei meetgegevens van weersinstituten, universiteiten en weeramateurs, aangevuld met waarnemingen van wie maar wil. 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten