Eerste tablet van Alcatel draait op Windows 10

© CIDimport

Eerste tablet van Alcatel draait op Windows 10

Geplaatst: 21 februari 2016 - 11:52

Aangepast: 26 augustus 2022 - 20:33

Redactie ID.nl

Microsoft is niet de enige die Windows 10 op mobiele apparaten zet. Langzaam maar zeker volgen andere fabrikanten in de voetsporen van de succesvolle Surface Pro. Alcatel kondigt nu de Plus 10 aan, een tablet die ook als laptopvervanger kan dienen.

Opvallend genoeg is het ook direct de eerste tablet van Alcatel, een bedrijf dat vooral bekend is van zijn budgetvriendelijke telefoons. Ook interessant is de 4G-ondersteuning, die in het toetsenbord gebouwd zit en daar als wifi-hotspot dienst kan doen.

De 2-in-1 tablet heeft een 10,1 inch schermgrootte met een resolutie van 1280 x 800 pixels. Het bijgeleverde toetsenbord kan ook als houder gebruikt worden, wanneer je de tablet er andersom insteekt. Zo kun je er o.a. presentaties op geven of films mee kijken.

Specificaties

Het keyboard en de tablet hebben elk een azfonderlijke accu ingebouwd, waardoor de hybride het acht uur vol kan houden op één oplaadbeurt. De specificaties onder de motorkap zijn bescheiden: een 1,92 GHz processor met 2 GB werkgeheugen.

Standaard past er 32 GB data op de tablet, waarvan een deel door Windows 10 wordt opgesnoept. Maar dit is gelukkig uit te breiden via een sd-kaartje, mocht je ruimte te kort hebben. De prijs is vastgesteld op 349,99 euro, vanaf juni ligt 'ie in de winkels.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten