Eerste Twitter-straat ter wereld 2013-11-04T17:10:32

Geen ribbon-interface voor Firefox

12 procent internetgebruikers ontevreden over provider

Eerste Twitter-straat ter wereld

Eerste Twitter-straat ter wereld

Een straat in een vluchtelingenkamp op de Westelijke Jordaanoever is vernoemd naar een Twitter-account. De straat, '@arjanelfassed tweetstreet', ligt in Askar, een Palestijnse vluchtelingkamp in de omgeving van Nabloes.

Een straat in een vluchtelingenkamp op de Westelijke Jordaanoever is vernoemd naar een Twitter-account.

De straat, '@arjanelfassed tweetstreet', ligt in Askar, een Palestijnse vluchtelingkamp in de omgeving van Nabloes.

De straatnaam is gekocht door Utrechter Arjan El Fassed, zoon van een Palestijnse vader en Nederlandse moeder. Het bedrag dat hij betaalde komt ten goede aan een jeugdcentrum in het kamp.

"Het vernoemen van een straat naar mijn Twitter account op een plek waar straten geen namen hebben staat symbolisch voor het contact met deze kinderen en de wereld daarbuiten, aldus El Fassed."


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord