Eerste website aller tijden bestaat 25 jaar 2015-12-21T10:02:06

Xiaomi Mi Pad 2 draait zowel Android als Windows 10

Is KATRG van KickAss Torrents het nieuwe YIFY?

Eerste website aller tijden bestaat 25 jaar

Eerste website aller tijden bestaat 25 jaar

De allereerste website die ooit is gemaakt, bestaat 25 jaar. De pagina in kwestie is ontworpen door (destijds) CERN-medewerker Tim Berners-Lee, die dan ook wel de grondlegger van het moderne internet wordt genoemd.

De site ging in 1990 live maar was toen alleen nog binnen CERN zelf te gebruiken. Een jaar later deelde CERN de technologie met de rest van de wereld en kon het internet uitgroeien tot wat het nu is.

Wat er op staat? Instructies voor het gebruiken van websites. Logisch eigenlijk, want dat wist toen nog bijna niemand. Hoe maak je zelf pagina's? En hoe werkt een hyperlink eigenlijk? 

De originele site zoals ooit intern werd gebruikt is niet zelf te bezoeken, maar sinds 2013 is er wel een kopie van te vinden.

Internet

Overigens bestaat de technologie voor internet al veel langer. Dit werd in 1969 al ontwikkeld door het Amerikaanse ministerie van Defensie. Tim Berners-Lee bouwde verder ook nog de eerste server en de eerste browser aller tijden.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord