© CIDimport

Eerste WK Sudoku op AD.nl

Geplaatst: 25 juli 2006 - 05:07

Aangepast: 19 september 2022 - 13:00

Redactie ID.nl

Vandaag start AD.nl met het WK Online Multiplaying Sudoku. Dit WK wordt alleen online gespeeld en de deelnemers moeten de sudoku tegen elkaar in één zogeheten grid gelijktijdig oplossen met minimaal 2 en maximaal 4 spelers.

Eerste WK Sudoku op AD.nl

Vandaag start AD.nl met het WK Online Multiplaying Sudoku. Dit WK wordt alleen online gespeeld en de deelnemers moeten de sudoku tegen elkaar in één zogeheten grid gelijktijdig oplossen met minimaal 2 en maximaal 4 spelers. Vanaf vandaag kunnen spelers zich inschrijven en alvast starten met oefenen voor de kwalificatieronden, die plaatsvinden van maandag 18 tot en met vrijdag 22 september 2006. De nationale halve finale is op zondag 1 oktober 2006 en de nationale finale op zondag 8 oktober 2006. De Nederlandse kampioen mag op zondag 15 oktober 2006 in Londen strijden om de titel Wereld Kampioen Online Multiplaying Sudoku.

Het verschil met de papieren sudoku is dat je online tegen anderen speelt in dezelfde puzzel. Er moet dus zo snel mogelijk gespeeld worden. Elk goed ingevuld vakje levert punten op. Bij een fout gaan er punten af.

Overige deelnemende landen zijn ondermeer: de Verenigde Staten, Engeland, Spanje, Italië, Duitsland, Zweden, India, Israël en Polen. De landenlijst is nog steeds groeiende.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten