Effin Facebook 2013-11-04T16:18:38

Koken met Angry Birds

Apple krijgt Samsung ook in VS niet in de ban

Effin Facebook

Effin Facebook

Een vrouw is niet in staat om haar locatie aan te geven in Facebook. De vrouw gaat er van uit dat de reden is dat het Ierse plaatsje ‘Effin’ heet. Effin is in het Engels een andere manier om ‘fucking’ te schrijven (als in ‘f-ing’) en daardoor zou Facebook het niet toestaan.

Ook al werd Facebook laatst overspoeld met porno door een hack, de ontwikkelaars van het sociale netwerk doen zelf wel hun best om geen aanstootgevende content op Facebook toe te staan. Maar het lijkt alsof ze in dit geval wat zijn doorgeslagen.

Ann Marie Kennedy probeerde de plaats Effin te kiezen omdat ze daar naartoe verhuist maar bleek door Facebook geblokkeerd te zijn. Ze kon kleine dorpjes rond Effin kiezen maar niet Effin zelf. Kennedy besloot daarop een pagina aan te maken genaamd ‘Please get my hometown Effin recognised’. Plaatsen genaamd Effingham komen wel door het Facebook-filter. De vrouw wilde vervolgens haar beklag doen bij Facebook zelf maar kon geen contactgegevens vinden. Op het forum van het sociale netwerk ontdekte ze  dat er meer Facebookers waren met hetzelfde probleem.

Facebook likes Effin

Facebook heeft inmiddels gereageerd en ontkent dat het Effin aanstootgevend vindt. Het zou domweg niet op  het landkaartensysteem van Facebook voorkomen. Facebook heeft toegezegd het te corrigeren en mensen ook in staat zullen stellen om Effin te ‘liken’ .

[Via: The Next Web]


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord