Einde Facebook op 5 november? [UPDATE]

© CIDimport

Einde Facebook op 5 november? [UPDATE]

Geplaatst: 10 augustus 2011 - 07:39

Aangepast: 27 augustus 2022 - 08:44

Redactie ID.nl

De hackers-groep Anonymous laat weer van zich horen. Deze keer met de opvallende uitspraak dat het Facebook gaat ‘ vermoorden’. 5 november is de dag voor ‘Operation Facebook’.

In een YouTube-filmpje op het officiële kanaal van Anonymous laat een vervormde stem in het filmpje weten dat Facebook de privacy schendt. Het zou privégegevens verkopen aan overheidsinstellingen en partnerbedrijven in staat stellen om gegevens van gebruikers in te lezen. Zelfs als jij jouw account verwijdert, blijven alle gegeven bij Facebook bestaan. Ook de privacyinstellingen geven een onterecht gevoel van privacy zo vervolgt het filmpje. Volgens de stem weet Facebook zelfs meer over jou dan jouw eigen familie. Het filmpje eindigt met de bekende zin: We are Anonymous, we are legion we do not forgive, we do not forget, expect us’

5 november speciale dag

Einde Facebook op 5 november? [UPDATE]-16478322

© CIDimport

Of Facebook de hackers-groep ook verwacht op 5 november is niet bekend, Facebook heeft nog niet gereageerd op deze openlijke bedreiging. Dat 5 november is uitgekozen als datum is symbolisch. Deze dag staat bekend als Guy Fawkes Day waarop Fawkes (en anderen) wordt herdacht omdat hij explosieven onder het Britse House of Lords in 1605 had geplaatst. Het masker en de daad werden gebruikt in de comic V for Vendetta en de gelijknamige film.

Facebook heeft nu maanden de tijd om zich klaar te maken voor een aanval op 5 november. Of dit voldoende zal zijn moet blijken. Zo niet dan kan Facebook aan het rijtje van Anonymous-slachtoffers worden toegevoegd waar onder andere PayPal, Visa, Amazon en verschillende overheden in te vinden zijn.

De video-oproep:

[Update 11-8-2011]

: Anonymous heeft als groep afstand genomen van bovenstaande video zoals in dit bericht te lezen is.

[Via: Venturebeat]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten