Einde van VGA ingeluid 2013-11-04T16:41:20

Zuckerberg geeft merendeel van zijn vermogen weg

And the winner is... 

Einde van VGA ingeluid

Einde van VGA ingeluid

AMD en Intel kondigen aan te stoppen met het gebruik van de meer dan twintig jaar oude VGA-standaard voor het aansluiten van monitoren.

AMD en Intel kondigen aan te stoppen met het gebruik van de meer dan twintig jaar oude VGA-standaard voor het aansluiten van monitoren. HDMI en DisplayPort zijn de nu gangbare aansluitingen voor LCD-monitoren.

Samen met de grote fabrikanten als Dell, Lenovo, Samsung en LG kondigen beide chipfabrikanten aan de invoering van HDMI als monitoraansluiting in pc's te versnellen. Naar verwachting zullen hun pc-s en notebooks na 2015 geen gebruik meer maken van het analoge VGA (video graphics array).

Na 2015 komt er dus een einde aan het gebruik van VGA en DVI-I. DVI-I is ooit ingevoerd als overgangsaansluiting voor monitoren en combineert het Analoge VGA signaal met een digitale versie. De DVI-standaard is niet meegegroeid met de technische mogelijkheden. Zowel HDMI als DisplayPort ondersteunen dataverkeer in twee richtingen en kunnen meer bandbreedte aan, waardoor er een groter kleurbereik hogere beeldresolutie mogelijk is en er meerdere beeldsignalen tegelijk over getransporteerd kunnen worden. HDMI zal de standaard blijven voor consumentenelektronica als tv's terwijl DisplayPort de standaard wordt voor computers en monitoren.

Voor de notebookfabrikanten bieden de nieuwe aansluitingen het voordeel van een lager energiegebruik terwijl ze minder ruimte innemen. Monitorfabrikanten als Samsung en LG zijn grote voorstanders van de definitieve overgang naar de nieuwe standaarden, omdat ze nu vaak nog meerdere aansluitingen moeten inbouwen.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord