'Eindelijk minder spamberichten verzonden' 2015-07-17T12:03:07

Apple geeft iPod-lijn een opfrisbeurt

Energy Music Box Aquatic speelt onderwater gewoon door

'Eindelijk minder spamberichten verzonden'

Maar juich niet te vroeg

'Eindelijk minder spamberichten verzonden'

Beveiligingsfirma Symantec onthult dat minder dan de helft van al het e-mailverkeer momenteel uit spamberichten bestaat. Dat is alsnog een heleboel, maar wel het laagste aantal in tien jaar tijd.

Sinds 2013 blijken spamberichten meer dan 50 procent van het aantal verzonden e-mails in beslag te nemen. In juli is dat 49,7 procent, een goeie maand volgens Symantec. Met name omdat er ook minder phishing-mails en malware-aanvallen via e-mails zijn gemeten.

Overigens betekent het niet dat het internet daarmee veiliger is dan voorheen. De afgelopen maanden zijn er juist telkens meer malware-vormen gemeten. Crypto-ransomware neemt daarbij toe in populariteit. Aanvallers willen je maar wat graag laten betalen om je weer toegang te geven tot je eigen bestanden.

Meer slachtoffers

Symantec stelt dan ook dat kwaadwillenden minder spamberichten versturen omdat ze zich juist op andere gebieden focussen, waar ze meer slachtoffers kunnen maken. Toch niet echt een geruststellende gedachte...


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord