Eindexamen: MSN-chatten met docenten

© CIDimport

Eindexamen: MSN-chatten met docenten

Geplaatst: 15 mei 2007 - 09:05

Aangepast: 27 augustus 2022 - 21:42

Redactie ID.nl

Vandaag start de tweede editie van de Malmberg Examenchat. Net als in 2006 kunnen eindexamenkandidaten aardrijkskunde, geschiedenis en economie via MSN gratis chatten met meer dan vijftig deskundige docenten.

Vandaag start de tweede editie van de Malmberg Examenchat. Net als in 2006 kunnen eindexamenkandidaten aardrijkskunde, geschiedenis en economie via MSN gratis chatten met meer dan vijftig deskundige docenten. Vorig jaar gingen al ruim duizend leerlingen uit het vmbo, havo en vwo online met docenten voor antwoorden op de laatste brandende vragen.

Woensdag 16 mei starten de eindexamens voor havo en vwo en maandag 21 mei die voor vmbo. Een paar dagen voor het examen slaan de kriebels toe. Leerlingen willen op het laatste moment nog informatie en feedback. Vandaar dat educatieve uitgever Malmberg, samen met Histocasa, de examenchat organiseert. Eindexamenkandidaten kunnen via MSN vragen stellen aan het docentenpanel.

Twee dagen voor elk examen economie, geschiedenis en aardrijkskunde is het docentenpanel online van 20.00 uur tot 21.00 uur. Op Examen.nl vinden leerlingen alle mailadressen van de deelnemende docenten aan het panel. Leerlingen kiezen de naam van een docent en voegen die toe aan hun MSN-lijst. De docent voegt op zijn beurt de naam van de leerling toe. Vanaf dat moment kan de chatsessie starten. De dag na elke chatsessie publiceert de site een lijst van meestgestelde vragen.


Buiten de openingstijden van de chatsessie kunnen leerlingen ook vragen posten op de vakkenforums van Examen.nl. Zowel leerlingen als docenten kunnen hier antwoord geven op de vragen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten