Elektronische diefstal overtreft fysieke

© CIDimport

Elektronische diefstal overtreft fysieke

Geplaatst: 19 oktober 2010 - 09:56

Aangepast: 27 augustus 2022 - 10:37

Redactie ID.nl

Bedrijven hebben voor het eerst meer schade gelden door elektronische diefstal dan door fysieke ontvreemding van goederen.

Bedrijven hebben voor het eerst meer schade gelden door elektronische diefstal dan door fysieke ontvreemding van goederen. Dat staat in een rapport van risico adviesgroep Kroll naar internationale fraude trends.

De diefstal komt vooral door de eigen werknemers. De fraude van de werknemers komt het meest voor in China waar 98% van de bedrijven er mee te maken hebben. Ook Columbia (94%) en Brazilië (90%) heeft veel te kampen met fraude van de werknemers.

Steeds meer werk wordt elektronisch gedaan en dat creëert nieuwe kansen voor fraude. Hoeveel fraude er gepleegd wordt, hangt vooral af van de gelegenheid daartoe.

Eerdere Global Fraud-rapporten van Kroll lieten zien dat diefstal van cash en bedrijfsgoederen de meest voorkomende vorm van fraude waren. Dit jaar overtreft elektronische en informatiediefstal de fysieke diefstal nipt met respectievelijk 27,3 procent versus 27,2 procent.

Elektronische diefstal komt het meest voor bij financiële diensten, gevolgd door zakelijke diensten en technologie, media en telecombedrijven. Aan elektronische diefstal kleven meerdere gevaren omdat er ook makkelijk reputatieschade kan optreden wanneer een bedrijf bijvoorbeeld klantengegevens kwijtraakt.

[Via De Telegraaf Digitaal]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten