© CIDimport

Elk jaar een verse Explorer

Geplaatst: 22 maart 2006 - 08:03

Aangepast: 19 september 2022 - 13:15

Redactie ID.nl

Microsoft-topman Bill Gates zegt dat zijn bedrijf elke negen tot twaalf maanden met een versie van webbrowser Internet Explorer komt. Dit om bij te blijven met nieuwe webtechnologieën, aldus Gates.

Elk jaar een verse Explorer

Microsoft-topman Bill Gates zegt dat zijn bedrijf elke negen tot twaalf maanden met een versie van webbrowser Internet Explorer komt. Dit om bij te blijven met nieuwe webtechnologieën, aldus Gates. Ondertussen werkt het IE-team het dichten van enkele kritieke gaten, waarvan één ontdekt door een Nederlander.

De nieuwste IE-update moet komende maand verschijnen en dan enkele recente beveiligingsgaten dichten. Eén daarvan is ontdekt door de Rotterdamse ontwikkelaar Jeffrey van der Stad. Het betreft het verkeerd afhandelen van html-applicaties door IE 6, wat kan leiden tot automatische code-uitvoering (dus zonder permissie of zelfs medeweten van de pc-gebruiker). Een ander te dichten gat is de vorige week ontdekte mogelijkheid de browser geheel te laten crashen.

Microsoft-baas Bill Gates had het hier niet over in zijn toespraak op de webontwikkelconferentie MIX06 van zijn bedrijf. Hij bood wel min of meer excuses voor de traagheid waarmee Microsoft nieuwe browserversies uitbracht. IE 6 stamt nog uit 2001.

Bron: Computable

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten