Esteban trending topic twitter [UPDATE]

© CIDimport

Esteban trending topic twitter [UPDATE]

Geplaatst: 22 december 2011 - 07:10

Aangepast: 27 augustus 2022 - 07:45

Redactie ID.nl

Was het eerst een knipogende verdediger die trending topic op Twitter werd, nu is het de beurt aan doelman Esteban van AZ. De doelman gaf een Ajax-hooligan, die het veld oprende een paar rake trappen.

Esteban trending topic twitter [UPDATE]-16324988

© CIDimport

In Nederland is Esteban daarmee trending topic, eerder was dat al een verdediger van Olympique Lyon die een knipoog gaf aan een aanvaller van Dinamo Zagreb. Het fragment van de trappende Esteban staat inmiddels ook al op YouTube en is ook internationaal opgepikt, zo staat er ook een artikel over op website van de New York Times.

In het bekerduel tussen Ajax en AZ sprong een 19-jarige Ajax-‘supporter’ het veld op om een flying kick uit te delen aan de doelman. Hij verklaarde tegenover de politie een hekel te hebben aan de AZ-doelman. De temperamentvolle Esteban beet behoorlijk van zich af door de supporter die op de grond lag nog wat trappen te geven. Dat resulteerde erin dat hij met rood het veld afmoest waarna Gertjan Verbeek zijn AZ-team het veld afstuurde en de wedstrijd gestaakt werd.

Update 22-12-2011: Eredivisie Live eist offline halen Esteban-video's van YouTube

YouTube heeft alle filmpjes waarin over dit onderwerp offline gehaald op verzoek van Eredivisie Live op basis van auteursrechtenschending. Doodlopende videolink in dit bericht is dan ook verwijderd. Hier is de video nog wel te zien.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten