EU wil standaard oplader bij elke smartphone 2013-11-04T15:28:46

Apple opnieuw verkozen tot meest innovatieve bedrijf

‘Microsoft wil groot datacentrum bouwen in kop van Noord-Holland’

EU wil standaard oplader bij elke smartphone

EU wil standaard oplader bij elke smartphone

De Europese Unie is van plan om producenten van smartphones in Europa te verplichten om allemaal dezelfde oplader bij hun apparaten te leveren. Momenteel bieden alle telefoonmakers al de mogelijkheid om hun toestellen met een micro-USB-kabel op te laden, maar een nieuw plan van de EU moet hen verplichten een dergelijke lader bij hun telefoons te leveren. De enige die zijn eigen koers vaart is Apple, die alleen zijn eigen kabels aanlevert.

Het nieuwe plan van de Europese Unie, dat het voor smartphonegebruikers gemakkelijker maakt een oplader voor hun toestel aan te schaffen, is voor de overgrote meerderheid van de telefoonaanbieders geen reden tot paniek; de meeste fabrikanten maken al gebruik van micro-USB-kabels.

Apple is stok tussen spaken

De grote onthouder is echter iPhone-maker Apple, die als enige fabrikant een eigen Lightning-kabel gebruikt en ook alleen dit type verkoopt. Tegen betaling biedt het bedrijf wel een Lightning-naar-micro-USB-adapter, om iPhones ook met deze kabel op te laden.

Mochten de nieuwe plannen van de Europese Unie ook doorgevoerd worden, dan zal Apple dus voortaan ook een micro-USB-kabel bij zijn toestellen moeten leveren. Apple hecht veel waarde aan zijn eigen standaarden en zal naar verwachting niet blij zijn met de verplichting. Het bedrijf staat erop bekend vooral zijn eigen hard- en softwarestandaarden te willen behouden. 


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord