EU wil standaard oplader bij elke smartphone

© CIDimport

EU wil standaard oplader bij elke smartphone

Geplaatst: 30 september 2013 - 05:31

Aangepast: 17 november 2022 - 08:33

Redactie ID.nl

De Europese Unie is van plan om producenten van smartphones in Europa te verplichten om allemaal dezelfde oplader bij hun apparaten te leveren. Momenteel bieden alle telefoonmakers al de mogelijkheid om hun toestellen met een micro-USB-kabel op te laden, maar een nieuw plan van de EU moet hen verplichten een dergelijke lader bij hun telefoons te leveren. De enige die zijn eigen koers vaart is Apple, die alleen zijn eigen kabels aanlevert.

Het nieuwe plan van de Europese Unie, dat het voor smartphonegebruikers gemakkelijker maakt een oplader voor hun toestel aan te schaffen, is voor de overgrote meerderheid van de telefoonaanbieders geen reden tot paniek; de meeste fabrikanten maken al gebruik van micro-USB-kabels.

Apple is stok tussen spaken

De grote onthouder is echter iPhone-maker Apple, die als enige fabrikant een eigen Lightning-kabel gebruikt en ook alleen dit type verkoopt. Tegen betaling biedt het bedrijf wel een Lightning-naar-micro-USB-adapter, om iPhones ook met deze kabel op te laden.

Mochten de nieuwe plannen van de Europese Unie ook doorgevoerd worden, dan zal Apple dus voortaan ook een micro-USB-kabel bij zijn toestellen moeten leveren. Apple hecht veel waarde aan zijn eigen standaarden en zal naar verwachting niet blij zijn met de verplichting. Het bedrijf staat erop bekend vooral zijn eigen hard- en softwarestandaarden te willen behouden. 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten