Europa wil roamingkosten buitenland toch niet afschaffen 2015-03-04T15:32:07

Nieuwe Windows 10-preview synchroniseert notificaties met smartphone

Pebble Time nu al goed voor 15 miljoen dollar

Europa wil roamingkosten buitenland toch niet afschaffen

In plaats daarvan 5 MB aan internet

Europa wil roamingkosten buitenland toch niet afschaffen

De Europese Unie wil de extra kosten voor roaming (bellen en internetten in het buitenland) toch niet helemaal opheffen. Er is al jaren sprake van dat er vanaf 2016 geen extra kosten meer mogen worden gerekend voor het gebruik van internet in het buitenland, maar de meeste Europese landen komen terug op die beslissing.

Het afschaffen van de roamingkosten in 2016 stond al op de planning, met name door de plannen van eurocommissaris Neelie Kroes. Die drukte de plannen erdoor bij de EU.

Bundel

De meeste landen willen nu een ander plan, blijkt uit een nieuw wetsvoorstel. Daarin staat dat Europeanen voortaan een vaste bundel moeten krijgen, waarbinnen zij moeten kunnen bellen en internetten in andere EU-landen. Als die bundel op is, mag een provider wel extra kosten gaan regelen.

Lagere kosten

Belangrijke voorwaarde is daarbij wel dat die extra kosten een stuk lager zijn dan de huidige kosten - daardoor kun je in het buitenland tientallen of zelfs honderden euro's betalen als je een beetje actief op internet zit.

5 MB per dag

De discussie gaat nu vooral nog om het aantal MB's die je in het buitenland mag gebruiken. Op dit moment neigen de europarlementariƫrs naar 5 MB per dag - "genoeg om je mail te bekijken of WhatsApp'jes zonder foto's te versturen".

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord