Europarlementariër wil belasting op sms en e-mail

© CIDimport

Europarlementariër wil belasting op sms en e-mail

Geplaatst: 11 mei 2006 - 07:05

Aangepast: 19 september 2022 - 13:09

Redactie ID.nl

De Franse Europarlementariër Alain Lamassoure stelt voor belasting te heffen op sms-berichten en e-mails. Volgens de Europarlementariër zou dit de Europese begroting ten goede komen. Lammassoure denkt aan een belasting van anderhalve eurocent op een sms en een eurocent per duizend mailtjes. Hij deed het voorstel in een werkgroep die zich met de eu-begroting bezighoudt.

Europarlementariër wil belasting op sms en e-mail

De Franse Europarlementariër Alain Lamassoure stelt voor belasting te heffen op sms-berichten en e-mails. Volgens de Europarlementariër zou dit de Europese begroting ten goede komen.

Lammassoure denkt aan een belasting van anderhalve eurocent op een sms en een eurocent per duizend mailtjes. Hij deed het voorstel in een werkgroep die zich met de eu-begroting bezighoudt. "Dat is zo goed als niks", zegt hij over de prijs van de belasting. "Maar er worden miljarden mailtjes per dag verstuurd, zodat het toch een grote bron van inkomsten kan zijn".

Lammassoure vindt een dergelijke belasting een logisch gevolg van de waarde van internationale communicatie. "De economische waarde van globalisatie zit vooral in het informatieverkeer. Waarom zouden we daar dan geen belasting op heffen?". Volgens Lammassoure gaat het dan om internationale smsjes en e-mail, niet over berichten die binnen het land worden verzonden.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten