© CIDimport

Even Apeldoorn... gamen!

Geplaatst: 2 juni 2006 - 11:06

Aangepast: 19 september 2022 - 13:06

Redactie ID.nl

Centraal Beheer Achmea - u weet wel, van 'Even Apeldoorn Bellen'- komt met iets nieuws: de gamecommercial, waarbij u op internet bepaalt hoe een spotje dat op televisie begint, uiteindelijk afloopt. Hoe? Door te gamen. Denk daarbij niet aan een mini-spelletje: de eerste gamecommercial biedt tientallen speelminuten en meerdere aflopen!

Even Apeldoorn... gamen!

Centraal Beheer Achmea - u weet wel, van 'Even Apeldoorn Bellen'- komt met iets nieuws: de gamecommercial, waarbij u op internet bepaalt hoe een spotje dat op televisie begint, uiteindelijk afloopt. Hoe? Door te gamen. Denk daarbij niet aan een mini-spelletje: de eerste gamecommercial biedt tientallen speelminuten en meerdere aflopen! De eerste gamecommercial is een vervolg op de Even Apeldoorn bellen- commercial Getuige waarin een man via een getuigen-beschermingsprogramma in Omerta Falls wordt gehuisvest. Eenmaal daar aangekomen blijkt hij de 100.000ste inwoner te zijn en staan er drommen cameramensen en fotografen voor de deur om hem te huldigen. Wég felbegeerde anonimiteit...

Op 9 juni (wanneer de gamecommercial voor het eerst wordt uitgezonden) wordt het laatste deel van het tv-spotje teruggespoeld tot aan het moment dat de man door het kijkgat van de deur spiekt. Op dat moment wordt de kijker verwezen naar de game op de website van Centraal Beheer. In de game op internet kruipt de kijker in de huid van de beschermde getuige en krijgt de kans hem te redden van de menigte die voor zijn deur staat.

Voor het produceren van de game zijn er diverse filmopnamen gemaakt, waardoor u als speler rondwandelt in een echte wereld waarbij u 360 graden in het rond kijken kunt. In het huis gaat u zo op zoek naar diverse ontsnappingsmogelijkheden. De game is opgezet als een adventure game. Kwestie van letten op aanwijzingen in de omgeving dus. Moet het masker wel of niet op? Waar is die telefoon voor? Welke deur moet ik nemen? Veel point-and-click, en uiteindelijk is er één route die de redding betekent.

Bijzonder is dat het hier niet om een eenmalige actie gaat, maar dat voortaan alle nieuwe Even Apeldoorn-spotjes online uitgebreid zullen worden met een game.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten