Ex-Beatle krijgt eigen straat door Facebook-actie

© CIDimport

Ex-Beatle krijgt eigen straat door Facebook-actie

Geplaatst: 28 juli 2011 - 06:54

Aangepast: 20 september 2022 - 07:37

Redactie ID.nl

De Facebook-campagne om ex-Beatle Pete Best de eer te geven die hem volgens veel mensen toekomt, heeft gewerkt. Een straat in Liverpool wordt naar de ex-drummer van de Beatles vernoemd.

Ex-Beatle krijgt eigen straat door Facebook-actie

In 1962 werd Pete Best, vlak voordat de Beatles echt doorbraken, uit de band gezet. Hij werd vervangen door Richard Starkey, ook wel Ringo Starr genoemd. Pete kon vervolgens niets anders doen dan toekijken hoe de band met Ringo Starr één van de grootste bands ter wereld werd.

Na bijna 50 jaar krijgt de ex-Beatle eindelijk een beetje erkenning door een actie op Facebook. Een groep op Facebook genaamd “Name a Street After Pete” wil een straat in Liverpool naar Pete vernoemen. Op deze manier willen ze Pete eren in de stad waar het ooit allemaal begon.

De Facebook-actie van ondertussen meer dan 10.000 medestanders heeft gewerkt. Gisteren kondigde het stadsbestuur aan dat er niet één, maar twee straten naar Pete worden vernoemd: één voor hem zelf en één voor de club van zijn overleden moeder Mona Best, waar de Beatles hun eerste optredens hadden.

[Via: Mashable]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten