Extra content maakt gratis app duur

© CIDimport

Extra content maakt gratis app duur

Geplaatst: 27 juli 2011 - 11:20

Aangepast: 27 augustus 2022 - 08:45

Redactie ID.nl

Gratis apps blijken lang niet altijd ook echt gratis te zijn, vaak moet je om alle functies van de app te gebruiken eerst extra content kopen.

Uit onderzoek van Flurry Analytics onder 3,5 miljoen smartphone-gebruikers blijkt dat er vaak veel betaald wordt voor zogenaamde gratis apps. De app stores zitten vol met dit soort freemium apps. Deze apps zijn gratis te downloaden, maar zodra je eenmaal aan een app verslingerd bent, moet je voor aanvullende content van de app betalen. En dan hebben we het niet over 0,99 cent, want de gemiddelde in-app (extra content) aankoop kost zo’n $14.

Van alle in-app aankopen is 29 procent duurder dan tien dollar, 13 procent meer dan 20 dollar en vijf procent van de in-app transacties was zelfs duurder dan $50.

“Als we kijken naar de exacte bedragen in de ‘onder de tien dollar’ categorie is het meest voorkomende bedrag $9,99, gevolgd door 4,99 en 0,99 dollar”, aldus Flurry Analytics manager Jeferson Valadares.

Apple heeft nu aanpassingen gemaakt in de firmware, zodat je in moet loggen met je iTunes account voordat je een aankoop kunt doen. De belangrijkste reden hiervoor is dat het niet de eerste keer zal zijn dat kinderen voor grote bedragen apps binnenhalen op de telefoon van hun vader of moeder.

[Via: TG Daily]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten