Extra ogen op het dark web door cybervrijwilligers 2018-12-05T10:36:53

Opmars Chinese smartphones niet te stuiten

OneNote: notities maken

Extra ogen op het dark web door cybervrijwilligers

Extra ogen op het dark web door cybervrijwilligers

Naar schatting wordt krap 60 procent van de websites op het dark web gebruikt voor illegale doeleinden, en om dat beter in kaart te brengen houden er bij de Nederlandse politie vanaf vandaag 14 'cybervrijwilligers' een extra oogje in het zeil.

Deze vrijwilligers hebben hiervoor geen specifieke politie-opleiding gevolgd, maar hebben wel een bovengemiddelde kennis op tech-gebied. Denk aan ICT-medewerkers, maar ook een kankeronderzoeker en een natuurkundige maken onderdeel uit van het 'darkwebteam'.

Voordat ze aan de slag mochten, kregen ze wel nog aanvullende trainingen aangeboden. Niet alleen op het gebied van wet- en regelgeving, maar ook weerbaarheid is daar een onderdeel van. Dit omdat men op het verborgen deel van het internet op zaken kan stuiten die persoonlijk veel impact kunnen hebben.

Anoniem

Op het dark web wanen criminelen zich veilig omdat hun werkelijke ip-adres door de tor-technologie niet te achterhalen. Maar er zijn wel andere manieren om hun identiteit te achterhalen, wat gedegen onderzoek vereist. De extra mankracht is dan ook welkom. Vrijwilligers kunnen het werk grotendeels vanuit huis doen. 


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord