Extra software nodig voor pdf-formaat in Office 2007

© CIDimport

Extra software nodig voor pdf-formaat in Office 2007

Geplaatst: 13 juni 2006 - 06:06

Aangepast: 19 september 2022 - 13:05

Redactie ID.nl

Eén van de nieuwe functionaliteiten in Office 2007 waar gebruikers het meest naar uit keken was een manier om eindelijk documenten als pdf-bestand te kunnen opslaan. Microsoft heeft echter de functionaliteit uit Office 2007 gehaald en gaat het als aparte download aanbieden.

Extra software nodig voor pdf-formaat in Office 2007

Eén van de nieuwe functionaliteiten in Office 2007 waar gebruikers het meest naar uit keken was een manier om eindelijk documenten als pdf-bestand te kunnen opslaan. Microsoft heeft echter de functionaliteit uit Office 2007 gehaald en gaat het als aparte download aanbieden. Het pdf-formaat is erg populair omdat het de garantie biedt dat een document er uitgeprint hetzelfde uitziet als op het beeldscherm, ongeacht of er fonts ontbreken of afbeeldingen op de computer ontbreken. De functionaliteit om bestanden in het pdf-formaat op te slaan zit wel al enkele jaren in concurrende software zoals OpenOffice en WordPerfect Office.

De precieze reden waarom Microsoft de mogelijkheid om pdf's te maken in Office 2007 heeft verwijderd is niet bekend. Wel is bekend dat Microsoft en Adobe het niet met elkaar eens konden worden hoe de functionaliteit in Office 2007 moest worden geïmplementeerd

Volgens een woordvoerder van Microsoft heeft het bedrijf van alles geprobeerd om Adobe te paaien om de functionaliteit goed te keuren, maar Microsoft kwam op een punt dat het bedrijf het gevoel had dat de eisen van Adobe niet meer redelijk waren en besloot daarom maar de hele functionaliteit te schrappen.

Adobe heeft nog geen reactie gegeven, alleen een verklaring dat Adobe het beleid hanteert dat het niet reageert op discussies met partners. Adobe ontkent de geruchten dat er plannen zijn om juridische stappen te ondernemen tegen Microsoft. Adobe zegt dat zijn enige motivatie is om "een eerlijk en competitief landschap in de software-industrie in stand te houden". Wat dat ook mag betekenen.

Microsoft is van plan om naast het pdf-formaat ook de ondersteuning voor het OASIS OpenDocument-bestandsformaat als aparte download aan te bieden. Het OASIS-formaat werd recent goedgekeurd door de International Standards Organisation.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten