Fabrikant besluit: game komt niet meer in de winkel

© CIDimport

Fabrikant besluit: game komt niet meer in de winkel

Geplaatst: 3 maart 2006 - 14:03

Aangepast: 19 september 2022 - 13:18

Redactie ID.nl

Ontwikkelaar S2 gaat zijn nieuw titel 'Savage 2: A Tortured Soul' alleen nog in een downloadversie verkopen. Het plan is om compleet te stoppen met de verkoop van retailversies zodat er geen geld meer naar distributeurs gaat. Het eerste deel van de game Savage had in 2003 een verkoopprijs van $ 49,99. S2 verdiende maar $20 aan elk verkocht spel.

Fabrikant besluit: game komt niet meer in de winkel

Ontwikkelaar S2 gaat zijn nieuw titel 'Savage 2: A Tortured Soul' alleen nog in een downloadversie verkopen. Het plan is om compleet te stoppen met de verkoop van retailversies zodat er geen geld meer naar distributeurs gaat. Het eerste deel van de game Savage had in 2003 een verkoopprijs van $ 49,99. S2 verdiende maar $20 aan elk verkocht spel. Door het tweede deel online te verkopen voor een prijs van $ 29,99 verdient S2 $ 28 per game. Het bedrijf krijgt het geld direct van de consument waardoor het bedrijf ook niet meer tijd hoeft te besteden aan het nabellen van verkopers waar het geld blijft.

Om softwarepiraten niet in de kaart te spelen, hebben softwareontwikkelaars tot nu toe afgewacht met het alleen nog verkopen van downloadversies. S2 zegt dat ze een oplossing hebben voor het piraterijprobleem doordat de online game alleen gespeeld kan worden op servers die eigendom zijn van S2. Deze servers hebben de mogelijkheid om te verifiëren of een gebruiker wel of niet voor de game betaald heeft.


Bron: PCM

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten