Fabrikant besluit: game komt niet meer in de winkel 2013-10-10T14:33:51

Origami nog niet ontvouwd

MSN Music verhoogt tarieven muziekdownloads

Fabrikant besluit: game komt niet meer in de winkel

Fabrikant besluit: game komt niet meer in de winkel

Ontwikkelaar S2 gaat zijn nieuw titel 'Savage 2: A Tortured Soul' alleen nog in een downloadversie verkopen. Het plan is om compleet te stoppen met de verkoop van retailversies zodat er geen geld meer naar distributeurs gaat. Het eerste deel van de game Savage had in 2003 een verkoopprijs van $ 49,99. S2 verdiende maar $20 aan elk verkocht spel.

Ontwikkelaar S2 gaat zijn nieuw titel 'Savage 2: A Tortured Soul' alleen nog in een downloadversie verkopen. Het plan is om compleet te stoppen met de verkoop van retailversies zodat er geen geld meer naar distributeurs gaat. Het eerste deel van de game Savage had in 2003 een verkoopprijs van $ 49,99. S2 verdiende maar $20 aan elk verkocht spel. Door het tweede deel online te verkopen voor een prijs van $ 29,99 verdient S2 $ 28 per game. Het bedrijf krijgt het geld direct van de consument waardoor het bedrijf ook niet meer tijd hoeft te besteden aan het nabellen van verkopers waar het geld blijft.

Om softwarepiraten niet in de kaart te spelen, hebben softwareontwikkelaars tot nu toe afgewacht met het alleen nog verkopen van downloadversies. S2 zegt dat ze een oplossing hebben voor het piraterijprobleem doordat de online game alleen gespeeld kan worden op servers die eigendom zijn van S2. Deze servers hebben de mogelijkheid om te verifiëren of een gebruiker wel of niet voor de game betaald heeft.


Bron: PCM


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord