Facebook-aandelen maken graffitikunstenaar miljonair

© CIDimport

Facebook-aandelen maken graffitikunstenaar miljonair

Geplaatst: 2 februari 2012 - 08:21

Aangepast: 27 augustus 2022 - 07:28

Redactie ID.nl

Graffitikunstenaar David Choe, heeft voor het maken van een aantal ‘pieces’ in het hoofdkantoor van Facebook in 2005 aandelen ontvangen in plaats van cash geld. Geen slechte deal want Faecbook heeft inmiddels bevestigd naar de beurs te gaan en kan daarmee 100 miljard dollar waard worden. Als dat gebeurt dan zijn de aandelen zo’n 200 miljoen waard volgens de Times.

Eerder schreven we al over de beursplannen van Facebook die het bedrijf in een klap groter zou kunnen maken dan Mac Donalds. Dat het zover zou komen was in 2005 nog niet te bedenken, ook niet door David Choe.

Facebook 'belachelijk en nutteloos'

Hij maakte een piece in het hoofdkantoor van Facebook in 2005 en kreeg de keuze om een paar duizend dollar te ontvangen voor zijn werk of voor dat geld aandelen in het bedrijf te krijgen. Choe vond de dienst van Facebook in eerste instantie ‘belachelijk en nutteloos’ maar koos toch voor de aandelen, geen slechte keuze dus. Of hij zijn totale aandelenpakket nog in tact heeft, is onbekend.

Zuckerberg mogelijk goed voor $28,4 miljard

Mark Zuckerberg zelf is natuurlijk de grootste aandeelhouder. Zijn 533,8 miljoen aandelen zou bij een 100 miljard waarde van Facebook goed zijn voor 28,4 miljard dollar. En dat op je 27ste. Zuckerberg heeft 28,4% van de aandelen maar 57%  stemrecht. Bill Gates had 49,2% van de aandelen in handen tijdens de beursgang van Microsoft en Larry Page en Sergey Bin van waren ieder goed voor 15% van de aandelen toen hun bedrijf Google naar de beurs ging.

In 2012 maakte Choe ook een paar pieces voor het nieuwe hoofdkantoor van Facebookin Menlo Park van Zuckerberg maar daar houdt hij ongetwijfeld geen 200 miljoen dollar aan over.

[Via: The New York Times]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten