Facebook-aandelen maken graffitikunstenaar miljonair 2013-11-04T16:13:55

Timeline Movie Maker: Maak video van Facebook Timeline

Retweet leidt tot 7 jaar gevangenisstraf

Facebook-aandelen maken graffitikunstenaar miljonair

Facebook-aandelen maken graffitikunstenaar miljonair

Graffitikunstenaar David Choe, heeft voor het maken van een aantal ‘pieces’ in het hoofdkantoor van Facebook in 2005 aandelen ontvangen in plaats van cash geld. Geen slechte deal want Faecbook heeft inmiddels bevestigd naar de beurs te gaan en kan daarmee 100 miljard dollar waard worden. Als dat gebeurt dan zijn de aandelen zo’n 200 miljoen waard volgens de Times.

Eerder schreven we al over de beursplannen van Facebook die het bedrijf in een klap groter zou kunnen maken dan Mac Donalds. Dat het zover zou komen was in 2005 nog niet te bedenken, ook niet door David Choe.

Facebook 'belachelijk en nutteloos'

Hij maakte een piece in het hoofdkantoor van Facebook in 2005 en kreeg de keuze om een paar duizend dollar te ontvangen voor zijn werk of voor dat geld aandelen in het bedrijf te krijgen. Choe vond de dienst van Facebook in eerste instantie ‘belachelijk en nutteloos’ maar koos toch voor de aandelen, geen slechte keuze dus. Of hij zijn totale aandelenpakket nog in tact heeft, is onbekend.

Zuckerberg mogelijk goed voor $28,4 miljard

Mark Zuckerberg zelf is natuurlijk de grootste aandeelhouder. Zijn 533,8 miljoen aandelen zou bij een 100 miljard waarde van Facebook goed zijn voor 28,4 miljard dollar. En dat op je 27ste. Zuckerberg heeft 28,4% van de aandelen maar 57%  stemrecht. Bill Gates had 49,2% van de aandelen in handen tijdens de beursgang van Microsoft en Larry Page en Sergey Bin van waren ieder goed voor 15% van de aandelen toen hun bedrijf Google naar de beurs ging.

In 2012 maakte Choe ook een paar pieces voor het nieuwe hoofdkantoor van Facebookin Menlo Park van Zuckerberg maar daar houdt hij ongetwijfeld geen 200 miljoen dollar aan over.

[Via: The New York Times]


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord