Facebook-app leest nu ook klembord af 2015-10-20T12:25:54

Websites over gezondheid en gezondheidszorg het gevaarlijkst van het internet

Android 6 Marshmallow wordt automatisch versleuteld

Facebook-app leest nu ook klembord af

"Wil je deze gekopieerde tekst plakken?"

Facebook-app leest nu ook klembord af

De Facebook-app leest op iOS en Android nu ook je klembord af. Wanneer je een nieuwe post wil plaatsen in de applicatie, krijgen sommige gebruikers nu de melding "Wil je je laatst gekopieerde tekst posten?" Het gaat waarschijnlijk om een b├Ęta-test.

Dat ontdekten verschillende gebruikers van onder andere HackerNews. Het lijkt voorlopig te gaan om een experiment dat onder een kleine groep gebruikers wordt uitgerold.

Klembord

Het gaat in de meeste gevallen om links die je hebt gekopieerd vanuit een andere app, bijvoorbeeld de browser of WhatsApp. Die links worden op je Klembord geplaatst, van waar je ze kunt plakken in een ander tekstveld.

Kritiek

De gebruikers zijn niet altijd even blij met die mogelijkheid. Veel worden erdoor verrast, zoals deze blogger die over de ontdekking schreef. Inmiddels is ook de vraag ontstaan welke apps nog meer toegang hebben tot informatie op het klembord. Apple en Google controleren niet of een app toegang tot het klembord heeft voor de app in de Play of App Store komt.

Niet te merken

Wanneer apps toegang hebben tot het klembord, is dat ook voor de gebruiker niet te merken. Het is een permissie waar de Play en App Store niet om vragen, en die via het menu of via Android-roms als Privacy Guard ook niet te blokkeren is.

Het gaat hoogstwaarschijnlijk om een test onder een kleine groep gebruikers, waarvan het pas later bekend wordt of de functie ook naar alle gebruikers wordt uitgerold.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord