Facebook begint met testen Messenger Kids 2018-02-15T11:29:39

Huawei onder vuur om nep-reviews

Win een EM8617 OV2 WiFi Alarmsysteem van Eminent

Facebook begint met testen Messenger Kids

Facebook begint met testen Messenger Kids

Facebook is bezig met het testen van een chat-app ontworpen voor kinderen. Op het moment is de app alleen nog maar beschikbaar in Amerika en of we de app ooit hier in Europa gaan zien is nog maar de vraag. Veel bedrijven en organisaties hebben hun zorgen al uitgesproken tegenover Facebook en hopen dat Facebook de app laat verwijderen.

De app is ontworpen zodat ouders hun jongere kinderen in de gaten kunnen houden terwijl ze met vrienden en familie kunnen chatten. De app is ontworpen voor kinderen van 6-12 jaar en naast chatten kun je ook bellen en videobellen, net als in de standaard Messenger. De app zal verder ook volledig advertentievrij zijn, gratis te downloaden en zonder in-app aankopen. Facebook heeft ook extra aandacht besteed om er zeker van te zijn dat het overeenkomt met de richtlijnen voor online privacy voor kinderen. Zo worden er geen persoonlijke gegevens opgeslagen of gebruikt.

Hoe het werkt

De kinderen hebben niet zelf een Facebookaccount nodig. Dit kan sowieso niet want om je aan te melden op Facebook moet je minstens 13 jaar oud zijn. Ouders maken een account aan voor hun kind en koppelen dit account aan hun eigen account. De ouders zullen bij elk chatverzoek hun toestemming geven voordat de kinderen ook daadwerkelijk kunnen chatten met deze persoon. Facebook claimt dat dit een veiligere manier is dan om kinderen zelf hun gang te laten gaan en in aanraking te komen met andere chatplatformen waar minder of geen ouderlijk toezicht is.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord