Facebook begint met video-advertenties

© CIDimport

Facebook begint met video-advertenties

Geplaatst: 13 maart 2014 - 07:00

Aangepast: 27 augustus 2022 - 02:02

Redactie ID.nl

Facebook gaat automatisch video's afspelen met advertenties. De filmpjes duren 15 seconden, en worden voorlopig nog zonder geluid afgespeeld.

Dat laat het sociale netwerk weten. Facebook wil al langer videoadvertenties tonen op de site, en begon eind vorig jaar al met het testen daarvan.

Niet opdringerig

De advertenties zijn zo ontworpen dat ze voor de gebruiker niet opdringerig zijn. Zo spelen de video's niet automatisch geluid af. Dat gebeurt pas als de gebruiker op de video klikt, die dan in fullscreen wordt getoond.

"Als je de video wil negeren, scroll je er gewoon voorbij," zegt Facebook in de aankondiging. Het sociale netwerk wil voorkomen dat gebruikers de advertenties te irritant vinden en bijvoorbeeld een adblocker gaan gebruiken.

Langzaam uitrollen

De dienst is vooral bedoeld voor campagnes die een groot aantal mensen aan willen spreken, en hun merk of product snel aan de man willen brengen.

De functie wordt langzaamaan uitgerold over het hele sociale netwerk. Aanvankelijk krijgt een kleine groep gebruikers de advertenties te zien, maar dat worden er na een tijdje meer.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten