Facebook biedt formulier voor melden zelfmoord

© CIDimport

Facebook biedt formulier voor melden zelfmoord

Geplaatst: 9 maart 2011 - 07:34

Aangepast: 27 augustus 2022 - 09:44

Redactie ID.nl

Facebook wordt niet alleen gebruikt om leuk nieuws te plaatsen, met enige regelmaat komen er ook berichten over zelfmoord voorbij.

Facebook wordt niet alleen gebruikt om leuk nieuws te plaatsen, met enige regelmaat komen er ook berichten over zelfmoord voorbij. Facebook biedt nu formulier aan om melding te kunnen maken wanneer iemand laat weten zelfmoord te willen plegen of daarover berichten plaatst.

Afgelopen zondag werd het lichaam gevonden van een 12-jarig meisje uit Seatle dat eerder op Facebook had laten weten zelfmoord te gaan plegen. Afgelopen december schreef The Guardian over een meisje in het Verenigd Koninkrijk dat op Facebook schreef: “Took all my pills, be dead soon, bye bye everyone.” In plaats van de politie te bellen om proberen te voorkomen dat het meisje aan een overdosis pillen zou sterven, brak er een discussie los op haar Facebook-pagina waarbij de een haar voor leugenaar uitmaakte en een ander weer haar keuze respecteerde. De moeder van het meisje kreeg pas de volgende dag een sms-je waarin ze op het berichtje op Facebook werd gewezen. Met het formulier kan men nu eenvoudig melding maken wanneer iemand het plan heeft zelfmoord te plegen zodat een professional kan bepalen of het slechts aandachttrekkerij is of dat er echt hulp geboden moet worden.  

[Via: The Register]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten