Facebook denkt na over dislike-knop

© CIDimport

Facebook denkt na over dislike-knop

Geplaatst: 12 december 2014 - 08:04

Aangepast: 26 augustus 2022 - 23:51

Redactie ID.nl

Facebook denkt na over het implementeren van een dislike-knop maar wil de positieve energie van het sociale netwerk wel blijven behouden. Dat vertelt Facebook-oprichter Mark Zuckerberg in een vraaggesprek.

Zuckerberg geeft daarbij toe dat de like-knop (vind-ik-leuk in het Nederlands) niet voor iedere situatie gepast is, bijvoorbeeld bij posts waarin iemand aangeeft ziek te zien. Of erger, in het geval van een overlijdensbericht.

Meer emoties

Toch geeft Mark ook aan dat hij geen specifieke knop wil waarmee mensen kunnen aangeven dat ze iets níet leuk vinden, een functie waar veel Facebook-gebruikers juist al jarenlang om vragen. "Dat zou niet goed zijn voor de community," aldus Zuckerberg

In plaats daarvan wordt er binnen Facebook gezocht naar nieuwe manieren waarop gebruikers hun emoties kunnen uitdrukken, zoals 'verbazing.' 

Tijdsverspilling

Overigens ging het brein achter Facebook ook nog even in op het stereotype beeld van zijn sociale netwerk. Dat zou immers vooral tijdsverspilling zijn. Ga eens aan het werk, ofzo! Maar daar is Zuckerberg het niet mee eens.

"Ik geloof er niet in dat je helemaal klaar moet zijn met je werk voordat je tijd gaat spenderen aan vrienden en familie. Die zijn juist het belangrijkste in mijn leven," verklaart hij.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten