Facebook en Twitter zorgen voor zittenblijvers

© CIDimport

Facebook en Twitter zorgen voor zittenblijvers

Geplaatst: 22 november 2012 - 12:00

Aangepast: 27 augustus 2022 - 05:23

Redactie ID.nl

Sociale media zorgt ervoor dat scholieren vaak afgeleid zijn van hun schoolwerk. Dit leidt ertoe dat scholieren vaker blijven zitten of afstromen naar een lager niveau zo stelt Justine Pardoen, schrijfster van het boek Focus! over sociale media als grote afleider.

Justine Pardoen is naast schrijfster van het boek Focus! ook hoofdredactrice van Ouder Online en sinds 2005 gespecialiseerd in mediaopvoeding. Door de introductie van de smartphone en het succes van sociale media, constateert zij een enorme toename van het aantal kinderen dat blijft zitten of doorstroom naar een lager niveau. Ook ouders klagen al ruim twee jaar over het effect van sociale media op de schoolprestaties van hun kroost. De kinderen zouden daardoor minder in staat zijn om zich langdurig op iets te focussen. Ook moet het allemaal ‘lekker’ en ‘leuk’ zijn wat ze doen en maken ze minder huiswerk.

Pardoen vindt dat deze ontwikkeling nog wel nader onderzoek verdient. Morgen geeft ze een voorzet door het uitbrengen van haar boek Focus! en begint ook de Week van de Mediawijsheid waarin het gezond omgaan met media centraal staat. Dat Facebook zelf ook vindt dat sommige gebruikers wel eens iets minder tijd zouden moeten besteden aan Facebook getuige ook deze recente posting. Ook verwachten verslavingsdeskundigen de komende jaren de eerste sociale media-junks. Niet alleen leidt social media af, ook maken ouders zich zorgen om het gedrag dat tieners online vertonen. 

Facebook en Twitter zorgen voor zittenblijvers-16432251

© CIDimport

[Via: Metronieuws]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten