Facebook experimenteert met automatische video-advertenties met geluid 2016-08-24T11:44:10

Review: Oculus Rift CV1

Politie zet sleutels voor Wildfire-ransomware online

Facebook experimenteert met automatische video-advertenties met geluid

Facebook experimenteert met automatische video-advertenties met geluid

Toen Facebook vorig jaar begon met het automatisch afspelen van video-advertenties waren we al niet zo blij, maar het sociale netwerk verzekerde ons toen dat het in ieder geval geen geluid zou afspelen. Niets zo vervelend als plotseling geluid zonder dat je het verwacht! Facebook lijkt die belofte nu echter te verbreken, want de website experimenteert alsnog met autoplay-video's mét geluid.

Dat meldt een kleine groep gebruikers, waarschijnlijk een testgroep. Facebook test wel vaker nieuwe functies onder een select aantal Facebookers om te zien of de feature aanslaat of niet. Het is dus lang niet zeker dat de functie definitief wordt uitgerold voor iedereen.
 

Geluid uit

Facebook introduceerde eind 2014 automatische video-advertenties voor de website en app. Het bedrijf verzekerde toen nog dat de video's geen geluid zouden afspelen.

Lees ook onze workshop: 'Zet automatisch afspelende filmpjes uit op Facebook'.
 

Opt-out

In het experiment dat nu aan de gang is, zijn de filmpjes 'opt-out', wat betekent dat je ze specifiek moet uitzetten als je ze niet wil zien. Dat kan door deze workshop te volgen. Facebook heeft op dit moment twee experimenten draaien: Eentje waarbij de filmpjes automatisch geluid afspelen en een andere waarin gebruikers met een 'unmute'-knop onderin het volume zelf kunnen aanzetten als zij dat willen. In eerdere video-advertenties kon er nog geen geluid worden toegevoegd.

Waarschijnlijk wordt het in het nieuwe experiment alsnog mogelijk het geluid weer uit te zetten via de instellingen, maar het is in ieder geval geen goede stap voor doorsnee gebruikers...


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord