Facebook experimenteert met automatische video-advertenties met geluid

© CIDimport

Facebook experimenteert met automatische video-advertenties met geluid

Geplaatst: 24 augustus 2016 - 07:42

Aangepast: 26 augustus 2022 - 19:17

Redactie ID.nl

Toen Facebook vorig jaar begon met het automatisch afspelen van video-advertenties waren we al niet zo blij, maar het sociale netwerk verzekerde ons toen dat het in ieder geval geen geluid zou afspelen. Niets zo vervelend als plotseling geluid zonder dat je het verwacht! Facebook lijkt die belofte nu echter te verbreken, want de website experimenteert alsnog met autoplay-video's mét geluid.

Dat meldt een kleine groep gebruikers, waarschijnlijk een testgroep. Facebook test wel vaker nieuwe functies onder een select aantal Facebookers om te zien of de feature aanslaat of niet. Het is dus lang niet zeker dat de functie definitief wordt uitgerold voor iedereen.
 

Geluid uit

Facebook introduceerde eind 2014 automatische video-advertenties voor de website en app. Het bedrijf verzekerde toen nog dat de video's geen geluid zouden afspelen.

Lees ook onze workshop: 'Zet automatisch afspelende filmpjes uit op Facebook'.
 

Opt-out

In het experiment dat nu aan de gang is, zijn de filmpjes 'opt-out', wat betekent dat je ze specifiek moet uitzetten als je ze niet wil zien. Dat kan door deze workshop te volgen. Facebook heeft op dit moment twee experimenten draaien: Eentje waarbij de filmpjes automatisch geluid afspelen en een andere waarin gebruikers met een 'unmute'-knop onderin het volume zelf kunnen aanzetten als zij dat willen. In eerdere video-advertenties kon er nog geen geluid worden toegevoegd.

Waarschijnlijk wordt het in het nieuwe experiment alsnog mogelijk het geluid weer uit te zetten via de instellingen, maar het is in ieder geval geen goede stap voor doorsnee gebruikers...

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten