Facebook feestje veroorzaakt paniek

© CIDimport

Facebook feestje veroorzaakt paniek

Geplaatst: 19 september 2012 - 09:28

Aangepast: 27 augustus 2022 - 05:54

Redactie ID.nl

In de gemeente Haren (Groningen) is voor vrijdag een wel heel bijzonder feestje gepland.

In de gemeente Haren (Groningen) is voor vrijdag een wel heel bijzonder feestje gepland. Voor de 16e verjaardag van een meisje uit Haren zijn namelijk 24.000 mensen uitgenodigd, waarvan 2.400 hebben aangegeven te komen.

Uiteraard berust dit allemaal op een misverstand. Het meisje via Facebook haar vrienden uitgenodigd, maar had niet aangegeven dat het om een privéfeestje ging. Een genodigde had vervolgens 500 mensen uitgenodigd voor datzelfde feestje, waarna de boel snel escaleerde.

De ouders van het meisje hebben snel de uitnodiging van internet gehaald toen het verkeerd leek te gaan, maar al snel verschenen nieuwe ‘events’ op Facebook die voor hetzelfde feestje opnieuw mensen uitnodigt. Uiteindelijk zijn 24.000 mensen uitgenodigd, waarvan 2.400 hebben aangegeven naar Haren te reizen.

Politie uitgenodigd voor Facebook feestje

De ouders hebben de politie ingeschakeld en de gemeente heeft een noodverordening afgekondigd. Als Haren word overspoeld met feestgangers zal de noodverordening actief worden en kunnen mensen die niets in Haren te zoeken hebben worden gearresteerd. De politie heeft een draaiboek klaarliggen en houdt extra agenten achter de hand.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten