'Facebook gaat gezondheidszorg in'

© CIDimport

'Facebook gaat gezondheidszorg in'

Geplaatst: 3 oktober 2014 - 05:41

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:31

Redactie ID.nl

Facebook overweegt ondersteuningsgroepen te introduceren zodat gebruikers van het sociale netwerk met overeenkomstige aandoeningen elkaar kunnen vinden. Dat schrijft persbureau Reuters op basis van bronnen die bij het project betrokken zijn.

Volgens de bronnen doet Facebook in het geheim onderzoek naar verschillende gezondheidsgerelateerde functies voor de dienst. Een klein team werkt daarbij aan 'preventieve apps' die mensen helpt bij een gezondere levensstijl.

Facebook is nog niet verder dan de ideeën-fase maar heeft wel al vergaderingen gehouden met verschillende experts uit de medische industrie. Achter de schermen viel het men op dat mensen met bijvoorbeel diabetes Facebook al gebruiken om informatie rond de ziekte te verzamelen. Daarnaast bleek in 2012 de optie om op het netwerk jezelf als orgaandonor te registreren een groot succes.

Adverteerders

Het is overigens niet de bedoeling dat farmaceutische bedrijven de informatie gaan gebruiken om gericht medicijnen aan Facebook-gebruikers te adverteren, verklaren de bronnen. Dat zou onverantwoord zijn.

Mochten de geruchten kloppen, dan gaat Facebook Google achterna. Het bedrijf achter de populaire zoekmachine is al veel verder met diens gezondheidszorgprojecten en financiert onder andere onderzoek naar medicijnen tegen Alzheimer en kanker.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten