Facebook gaat tonen waar vrienden zich bevinden

© CIDimport

Facebook gaat tonen waar vrienden zich bevinden

Geplaatst: 18 april 2014 - 04:20

Aangepast: 27 augustus 2022 - 01:45

Redactie ID.nl

Facebook gaat een nieuwe functie in de site verwerken waarmee je als gebruiker makkelijk kunt zien of je vrienden zich in de buurt bevinden. Zo kunnen die elkaar makkelijker ontmoeten.

De functie heet 'Nearby Friends', ofwel 'vrienden in de buurt'. Die maakt gebruik van de locatiegegevens van bijvoorbeeld de mobiele app. Zodra Nearby Friends merkt dat er vrienden in de buurt zijn, krijg je een melding van Facebook. Ook wordt het mogelijk dat gebruikers aangeven wanneer ze op een bepaalde plek zijn, zodat je afspraken kunt maken met vrienden.

Hele wereld verbinden

De functie wordt volgens Facebook geheel optioneel te gebruiken. Het past allemaal binnen de strategie van het bedrijf. "Onze missie is om de hele wereld samen te brengen, en met Nearby Friends wordt dat enu ook écht mogelijk", zegt Mark Zuckerberg, de oprichter van het sociale netwerk.

Amerika

Voorlopig is de functie alleen in Amerika te gebruiken. Of, en wanneer, het voor Europese gebruikers beschikbaar komt is niet bekend. Dat heeft waarschijnlijk te maken met hoe populair Nearby Friends wordt onder Amerikanen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten