Facebook-gebruikers beslissen over privacy 2013-11-04T16:04:49

Google+ toont Places

Miiverse Nintendo’s online netwerk

Facebook-gebruikers beslissen over privacy

Facebook-gebruikers beslissen over privacy

Gebruikers van Facebook kunnen tot vrijdag stemmen over het privacybeleid. De stemmers kunnen kiezen uit het oude of nieuwe privacyregels.  

Hiermee wil Facebook de storm aan kritiek temperen en gebruikers de kans geven het privacybeleid te beïnvloeden. Je kunt kiezen uit een oude versie van de Verklaring van rechten en verantwoordelijkheid of een nieuwe versie. De grootste verschillen gaan over het doorgeven van gegevens voor advertenties. Het stemmen gaat via de Site Governance vote-pagina.

Opvallend is dat de uitslag bindend is bij 30% van de stemmen, dit wil zeggen dat van de 900 miljoen gebruikers zo’n 270 miljoen hun stem uit moet brengen. Als minder dan 270 miljoen gebruikers hun stem uitbrengen is de uitslag slechts een advies. Tot vandaag hebben ruim 700.000 gebruikers hun stem uitgebracht. Het lijkt dus onwaarschijnlijk dat de uitslag bindend zal zijn, vooral ook omdat de pagina waar gestemd kan worden niet vanzelfsprekend gevonden kan worden. Facebook lijkt zelf dus niet echt ruchtbaarheid te geven aan de stemronde.

Facebook liet al weten dat het dit soort stemrondes onder de loep gaat nemen, dit zou kunnen betekenen dat het meteen de laatste zal zijn.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord