'Facebook hoeft niet cool te zijn'

© CIDimport

'Facebook hoeft niet cool te zijn'

Geplaatst: 7 november 2014 - 08:02

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:12

Redactie ID.nl

Facebook-baas Mark Zuckerberg lijkt zich niet zoveel zorgen te maken dat jongeren zijn sociale netwerk massaal verlaten om zich aan te sluiten bij 'coolere' alternatieven.

"Het doel was nooit om Facebook 'cool' te maken," zegt Zuckerberg tijdens een bijeenkomst in California, waar de oprichter van het sociale netwerk vragen uit het publiek beantwoordde. "Als het maar een behulpzame dienst is en gewoon werkt," voegt hij er aan toe (via PCWorld).

Jongeren

Onlangs raakte uit Amerikaans onderzoek bekend dat vooral mensen in de leeftijdscategorie 13-17 jaar Facebook helemaal niet meer gebruiken. Slechts 45 procent van de jongeren gebruikt het sociale netwerk, ten opzichte van 72 procent in het jaar ervoor.

Uit eerder onderzoek bleek al dat ze vooral worden weggejaagd door hun ouders, die het netwerk juist telkens vaker gaan gebruiken. En tja, als je vader en moeder je constant in de gaten houden...

Video en Messenger

Zuckerberg sprak ook nog over de toekomst van Facebook. De topman verwacht dat de site binnen vijf jaar voornamelijk nog uit video's bestaat.

Daarnaast gaf hij aan te begrijpen dat sommige mensen Facebook Messenger als losse app maar niets vinden: "al onze gebruikers vragen een extra app te installeren, dat is nogal wat," aldus Zuckerberg. "Maar uiteindelijk zijn we ervan overtuigd dat het de beste gebruikservaring is."

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten