Facebook Home en Facebook Chat Heads

© CIDimport

Facebook Home en Facebook Chat Heads

Geplaatst: 5 april 2013 - 08:13

Aangepast: 27 augustus 2022 - 04:12

Redactie ID.nl

Facebook presenteerde op het Facebook Home-evenement in Menlo Park de Facebook Home app: Een Facebook-sausje voor je Android-telefoon. Onderdeel van Facebook Home is de vernieuwde Facebook Messenger- en sms-dienst genaamd Chat Heads.

Facebook Home is een beetje te vergelijken met HTC Sense waarbij het Android-besturingssysteem een extra interface-laagje krijgt. Het startscherm en ontgrendelscherm zijn door de Facebook Home-app vervangen door een Facebook-versie. In plaats van een klokje zie je dan foto’s en statusupdates van je vrienden die je meteen kunt ‘liken’. Je kunt je statusupdates en berichten ook wegvegen of samenvoegen via touch. Facebook probeert de interactie met je vrienden nog aantrekkelijker en laagdrempeliger te maken.

Facebook Home en Facebook Chat Heads-16257864

© CIDimport

Gebruiker verder van huis wat privac betreft?

Mark Zuckerberg liet tijdens de presentatie nog weten dat het geen plannen heeft voor een eigen eco-systeem met een eigen smartphone & besturingsysteem omdat daarmee maar een klein percentage (slechts ‘tientallen miljoenen) van de totale gebruikers van Facebook zou worden bereikt. Met de Facebook Home app kan Facebook alle gebruikers bereiken. De integratie van Facebook met de mobiele telefoon wordt door sommige mensen met lede ogen aangezien omdat ze van mening zijn dat Facebook op die manier nog beter inzage krijgt in wat de gebruiker allemaal doet op zijn mobieltje.

HTC First: Eerste ‘Facebook phone’

De HTC First zal de eerste telefoon zijn waar Facebook Home op is geïntegreerd en is de ‘officiële Facebook telefoon’. Het toestel komt vooralsnog alleen in de VS uit voor een prijs van $99,99 en moet vooral jongeren aanspreken.

Facebook Home en Facebook Chat Heads-16257867

© CIDimport

Facebook Home en Facebook Chat Heads-16257870

© CIDimport

Facebook Chat Heads

Ook nieuw is de Facebook Chat Heads-applicatie binnen Facebook Home. Met Chat Heads kun je via Facebook Messenger op een nieuwe manier berichten en sms-jes versturen. De naam Chat Heads slaat op het feit dat je de profielfoto ziet opduiken van degene die je een bericht stuurt. Je kunt deze Chat Heads ook instellen voor elke applicatie die je gebruikt. (zie de video onderaan het bericht voor een indruk).

Beschikbaarheid Facebook Home 

Facebook Home zal rond 12 april uitkomen, aanvankelijk voor de Samsung Galaxy S III, S4, Note II en HTC One en HTC One X. Binnen enkele maanden zou er ook een tablet-versie komen. Heb je de nieuwste versie van Facebook draaien op je Android-smartphone dan krijg je vanzelf een bericht wanneer Facebook Home uit is.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten