Facebook komt met aparte smart-tv-app voor video's

© CIDimport

Facebook komt met aparte smart-tv-app voor video's

Geplaatst: 16 februari 2017 - 11:36

Aangepast: 26 augustus 2022 - 18:06

Redactie ID.nl

Facebook is naast het doorontwikkelen van zijn bestaande apps ook druk bezig om zichzelf meer richting de huiskamer te verplaatsen. Zo is het social media-bedrijf druk bezig met de ontwikkeling van een aparte televisie-app.

Zoals we al eerder op Computer Idee schreven, gaat Facebook zich steeds meer richten op video's. Binnenkort worden zelfs alle video's die automatisch op de tijdlijn worden afgespeeld, weer standaard van geluid voorzien. Nu is het zo dat de gebruiker zelf op het audio-pictogram moet klikken om het geluid aan te zetten. 

Televisie

De concurrentie op het gebied van streamingdiensten is moordend, maar Facebook ziet daar nog genoeg mogelijkheden. Zo wil het bedrijf starten met een eigen tv-kanaal en zijn er meer mogelijkheden voor adverteerders en gebruikers om video's te maken, waarbij het live broadcasten daarvan veelvuldig wordt gebruikt. 

Eigenaren van Samsung smart-tv's kunnen straks door middel van een speciale Facebook-app video's afspelen op het toestel. Deze functionaliteit komt ook beschikbaar voor Apple TV en Amazon Fire TV. Wanneer de app precies wordt uitgebracht is nog niet bekend, Facebook spreekt zelf over 'snel'.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten