Facebook komt met eigen bel-app 'Hello'

© CIDimport

Facebook komt met eigen bel-app 'Hello'

Geplaatst: 23 april 2015 - 06:58

Aangepast: 26 augustus 2022 - 22:42

Redactie ID.nl

Facebook komt met een eigen bel-app, waarmee je via internet kunt bellen met anderen. De app moet de 'Telefoon'-app op je smartphone vervangen. Dat werkt ongeveer hetzelfde als bellen via WhatsApp, een functie die vorige maand werd geintroduceerd. Frappant is dat WhatsApp tegenwoordig van Facebook is.

De app heet Facebook Hello en is alleen in de Play Store van Google te krijgen. Er komt geen versie voor de iPhone, want Apple staat het niet toe dat andere ontwikkelaars toegang krijgen tot belfuncties op de iPhone.

Telefoonnummers zoeken

Facebook Hello moet het onder andere makkelijker maken om een telefoonnummer te zoeken van een contactpersoon of juist van een bedrijf. De app zoekt namelijk via Facebook of een bedrijf een telefoonnummer heeft toegevoegd, zodat dat meteen gebeld kan worden.

Contacten synchroniseren

De app kan ook je contacten synchroniseren met je telefoon. Zo kun je meteen naar je vrienden bellen die je ook op Facebook hebt, en krijg je te zien wie je belt bij een binnenkomende oproep.

Op dit moment is de app nog niet in Nederland beschikbaar. Waarschijnlijk wordt de app eerst in Amerika getest. Als dat succesvol is, wordt Hello uitgerold in Nederland.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten