Facebook laat eicellen van vrouwelijke werknemers invriezen 2014-10-15T09:04:09

Skype introduceert app voor versturen van video's

Populaire Tor-router Anonabox lijkt oplichterij

Facebook laat eicellen van vrouwelijke werknemers invriezen

Zo kunnen vrouwen zich storten op carrière, en later pas gezinsleven

Facebook laat eicellen van vrouwelijke werknemers invriezen

Kijk, dat is pas een secundaire arbeidsvoorwaarde: bij Facebook en Apple kunnen vrouwelijke werknemers gratis hun eicellen laten invriezen, zodat ze zich naast een gezinsleven ook volop kunnen storten op hun carrière.

De grote tech-bedrijven willen met die actie stimuleren dat er meer vrouwen in de industrie komen. Net als in veel andere werkvelden loopt de emancipatie vaak achter omdat vrouwen nog vaak een gezin boven een carrière verkiezen.

Duur

Het is mogelijk om een eicel in te vriezen, maar dat is een duur grapje. Het de procedure kost zeker 10,000 dollar, plus nog eens 500 dollar per jaar om de eitjes ingevroren te houden. Facebook en Apple gaan die kosten voor werknemers nu vergoeden. Facebook is daar inmiddels al mee begonnen, Apple start in januari. Voorlopig kunnen alleen Amerikaanse werknemers gebruik maken van het plan.

Vruchtbaarheid

Het invriezen van eicellen is een relatief nieuwe techniek, waarbij vrouwen in hun meest vruchtbare jaren (tussen hun 20e en 35e) hun eicellen laten invriezen zodat zij op latere leeftijd alsnog kinderen kunnen krijgen.

Lof en kritiek

Het plan krijgt van Amerikaanse burgerrechtenactivisten zowel lof als kritiek. Aan de ene kant vinden vooral vrouwengroeperingen het goed dat er actief wordt meegedacht om meer vrouwen carrière te laten maken, maar de ethische kant van het verhaal roept wel vraagtekens op. Want hoe afhankelijk wil je met je persoonlijke kinderwens zijn van een bedrijf als Facebook? Wat denken jullie? Zou je gebruik maken van dit aanbod?

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord