Facebook lanceert afgeslankte app Facebook Lite

© CIDimport

Facebook lanceert afgeslankte app Facebook Lite

Geplaatst: 26 januari 2015 - 10:01

Aangepast: 26 augustus 2022 - 23:31

Redactie ID.nl

Facebook heeft een afgeslankte versie van zijn smartphone-app uitgebracht. Deze versie, Facebook Lite, is een losstaande app die minder data gebruikt en sneller verbinding maakt. Hiermee is de app vooral bedoeld voor de goedkopere/slechtere smartphones.

De app was al vanaf vorige week te downloaden in de Google Play Store, zo meldt TechCrunch.

TechCrunch merkt verder op dat Facebook Lite slechts te downloaden is in een handvol landen in Afrika en Azië. Het betreft de landen Bangladesh, Nepal, Sri Lanka, Vietnam, Nigeria, Soedan, Zimbabwe en Zuid – Afrika.

Laagdrempelig

Voor het gebruik van Facebook Lite is weinig nodig. De app ondersteunt elke vorm van internetverbinding en werkt dus met bijvoorbeeld 2G. Het design heeft erg veel weg van de oude webversie van Facebook, opgeleukt met vernieuwde features. Zo heeft Facebook Lite camera-integratie en hebben gebruikers de mogelijkheid om push-notificaties in te stellen. Verder verschilt de app niet heel veel van de oude webversie.

Toekomstplannen

Volgens TechCrunch zijn de gekozen landen een testgebied voor de Lite-app. In deze gebieden test Facebook het gebruik van de app en beslist het aan de hand van de uitkomst of Facebook Lite ook toekomst heeft in andere landen. Op dit moment scoort Facebook Lite goed in de recensies en downloads. Zo is de app al meer dan 10,000 keer gedownload en heeft deze een gemiddelde beoordeling van 4,6.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten