Facebook lanceert afgeslankte app Facebook Lite 2015-01-26T14:04:54

Dit horloge is eigenlijk een hele gereedschapskist

Snapchat gaat journalistieke content aanbieden

Facebook lanceert afgeslankte app Facebook Lite

Facebook lanceert afgeslankte app Facebook Lite

Facebook heeft een afgeslankte versie van zijn smartphone-app uitgebracht. Deze versie, Facebook Lite, is een losstaande app die minder data gebruikt en sneller verbinding maakt. Hiermee is de app vooral bedoeld voor de goedkopere/slechtere smartphones.

De app was al vanaf vorige week te downloaden in de Google Play Store, zo meldt TechCrunch.

TechCrunch merkt verder op dat Facebook Lite slechts te downloaden is in een handvol landen in Afrika en Azië. Het betreft de landen Bangladesh, Nepal, Sri Lanka, Vietnam, Nigeria, Soedan, Zimbabwe en Zuid – Afrika.

Laagdrempelig

Voor het gebruik van Facebook Lite is weinig nodig. De app ondersteunt elke vorm van internetverbinding en werkt dus met bijvoorbeeld 2G. Het design heeft erg veel weg van de oude webversie van Facebook, opgeleukt met vernieuwde features. Zo heeft Facebook Lite camera-integratie en hebben gebruikers de mogelijkheid om push-notificaties in te stellen. Verder verschilt de app niet heel veel van de oude webversie.

Toekomstplannen

Volgens TechCrunch zijn de gekozen landen een testgebied voor de Lite-app. In deze gebieden test Facebook het gebruik van de app en beslist het aan de hand van de uitkomst of Facebook Lite ook toekomst heeft in andere landen. Op dit moment scoort Facebook Lite goed in de recensies en downloads. Zo is de app al meer dan 10,000 keer gedownload en heeft deze een gemiddelde beoordeling van 4,6.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord