Facebook lanceert fotoalbum-app Moments in Nederland

© CIDimport

Facebook lanceert fotoalbum-app Moments in Nederland

Geplaatst: 11 mei 2016 - 06:24

Aangepast: 26 augustus 2022 - 19:57

Redactie ID.nl

Facebook lanceert vandaag zijn fotoalbum-app Moments in Nederland. De app maakt het makkelijker om foto's te delen met de personen die op de beelden staan.

Met Moments maak je bijvoorbeeld een album aan van een verjaardagsfeestje. Daarbij geef je aan welke vrienden of familieleden op de foto's staan. Ze krijgen daar vervolgens een melding van in Facebook Messenger. Hebben ze zelf ook de Moments-app geïnstalleerd, dan kunnen ze de foto's daar vinden of zelf foto's toevoegen.

Volgens Facebook is het ideaal voor de momenten waarop je hebt afgesproken om foto's met elkaar uit te wisselen, omdat dat er in de praktijk vaak niet van komt. De applicatie staat in principe los van Facebook, hoewel inloggen met een Facebook-profiel wel vereist is. Ook kun je de albums delen op het sociale netwerk.

Geen gezichtsherkenning

De app is al een hele poos uit in de Verenigde Staten en is daar uitgerust met gezichtsherkenning, waarmee personen op foto's automatisch worden herkend. Om privacy-redenen zit die optie echter niet in de Europese versie. Daarom duurde het ook zo lang voor Moments hier te downloaden was. 

Toch kan de app wel degelijk vrienden voor je zoeken, zodat je het zelf niet hoeft te doen. Maar hier komt een privacy-vriendelijkere techniek aan te pas, die bijvoorbeeld enkel kijkt naar bepaalde gezichtsverhoudingen en de datum/tijd waarop de foto's zijn gemaakt. Daardoor kan het voorkomen dat deze functie minder accuraat is dan die van de Amerikaanse versie. 

Download Moments voor iOS.

Download Moments voor Android.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten