Facebook lanceert interactieve privacy-handleiding

© CIDimport

Facebook lanceert interactieve privacy-handleiding

Geplaatst: 14 november 2014 - 09:26

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:08

Redactie ID.nl

Facebook heeft vandaag een handleiding online gezet die je stap voor stap de verschillende privacy-instellingen van het sociale netwerk toont. Privacy Basics is ook in het Nederlands beschikbaar.

In deze interactieve gids kun je allerlei handelingen uitproberen, zonder dat je daarmee de instellingen van je eigen Facebookprofiel wijzigt. Zo leer je er bijvoorbeeld hoe je een post kunt verwijderen, waar je in kunt stellen wie welke berichten van je ziet en welke kettingreactie je in gang zet wanneer je op de vind-ik-leuk knop drukt.

PowerPoint

De handleiding doet denken aan een PowerPoint-presentatie, waar je telkens naar een volgende dia doorklikt. Naast de basishandelingen leer je er ook over minder bekende opties. Wist je bijvoorbeeld dat je controle hebt over de advertenties die je krijgt voorgeschoteld? Of hoe je kunt instellen hoe je niet meer zichtbaar bent in een foto waarin je getagd bent? Ook dat komt voorbij.

Om precies te vinden wat je zoekt, ben je wel even bezig. De plaatjes zijn erg groot en je ziet telkens maar een paar zinnen per dia. Je bent dus wel een tijdje aan het klikken en het scrollen, voor je de hele handleiding hebt gezien. Maar het is in ieder geval beter dan zelf aanmodderen in de privacie-opties van Facebook, wanneer je niet precies weet wat je doet.

Gegevensbeleid

Buiten de handleiding vind je op Privacy Basics ook een link naar het gegevensbeleid van Facebook. Daar wordt onder meer duidelijk wat voor soort gegevens het sociale netwerk verzameld, waar het voor gebruikt wordt en hoe Facebook bijvoorbeeld omgaat met juridische verzoeken.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten