Facebook lanceert interactieve privacy-handleiding 2014-11-14T11:27:20

Review: Eizo Foris FS2434

Zo zet je de blauwe vinkjes op WhatsApp uit

Facebook lanceert interactieve privacy-handleiding

Oh, dus zó moet het!

Facebook lanceert interactieve privacy-handleiding

Facebook heeft vandaag een handleiding online gezet die je stap voor stap de verschillende privacy-instellingen van het sociale netwerk toont. Privacy Basics is ook in het Nederlands beschikbaar.

In deze interactieve gids kun je allerlei handelingen uitproberen, zonder dat je daarmee de instellingen van je eigen Facebookprofiel wijzigt. Zo leer je er bijvoorbeeld hoe je een post kunt verwijderen, waar je in kunt stellen wie welke berichten van je ziet en welke kettingreactie je in gang zet wanneer je op de vind-ik-leuk knop drukt.

PowerPoint

De handleiding doet denken aan een PowerPoint-presentatie, waar je telkens naar een volgende dia doorklikt. Naast de basishandelingen leer je er ook over minder bekende opties. Wist je bijvoorbeeld dat je controle hebt over de advertenties die je krijgt voorgeschoteld? Of hoe je kunt instellen hoe je niet meer zichtbaar bent in een foto waarin je getagd bent? Ook dat komt voorbij.

Om precies te vinden wat je zoekt, ben je wel even bezig. De plaatjes zijn erg groot en je ziet telkens maar een paar zinnen per dia. Je bent dus wel een tijdje aan het klikken en het scrollen, voor je de hele handleiding hebt gezien. Maar het is in ieder geval beter dan zelf aanmodderen in de privacie-opties van Facebook, wanneer je niet precies weet wat je doet.

Gegevensbeleid

Buiten de handleiding vind je op Privacy Basics ook een link naar het gegevensbeleid van Facebook. Daar wordt onder meer duidelijk wat voor soort gegevens het sociale netwerk verzameld, waar het voor gebruikt wordt en hoe Facebook bijvoorbeeld omgaat met juridische verzoeken.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord