© CIDimport

Facebook likes Spotify

Geplaatst: 26 mei 2011 - 06:58

Aangepast: 27 augustus 2022 - 09:18

Redactie ID.nl

Facebook gaat intensiever samenwerken met muziekstreamingdienst Spotify.

Facebook gaat intensiever samenwerken met muziekstreamingdienst Spotify. Zo wordt het straks mogelijk om binnen Facebook naar miljoenen tracks van Spotify te luisteren en ook tegelijkertijd naar dezelfde streams als je vrienden.

Facebook-gebruikers krijgen een Spotify-pictogram aan de linkerkant van hun pagina. Na een klik hierop, wordt de dienst op de achtergrond geïnstalleerd waarna miljoenen nummers uit de Spotify-collectie zijn af te spelen. Het is nog niet duidelijk hoe de nieuwe service gaat heten: Facebook Music of Spotify on Facebook.  

Binnen twee weken

De dienst zou al binnen twee weken operationeel kunnen zijn, melden bronnen aan Forbes. In eerste instantie zal de Facebookfunctie gelanceerd worden in landen waar Spotify al actief is (onder andere Nederland). De Verenigde Staten moeten wachten, omdat Spotify daar nog geen voet aan de grond heeft. Het bedrijf is nog in onderhandeling met overzeese muzieklabels.

Spotify heeft trouwens al een Facebookfunctie geïntegreerd in zijn eigen interface, zodat gebruikers kunnen zien waar hun Facebook-vrienden naar luisteren. Ook is het al mogelijk om favoriete tracks op Facebook te tonen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten