Facebook maakt anoniem inloggen op websites mogelijk 2014-05-01T08:36:45

Veilig en anoniem internetten met een virtual private network (VPN)

Disney print knuffels met 3D-printer

Facebook maakt anoniem inloggen op websites mogelijk

Facebook maakt anoniem inloggen op websites mogelijk

Facebook gaat het mogelijk maken om anoniem in te loggen op websites of apps zoals Spotify. Door de privacy van gebruikers beter te waarborgen hoopt het sociale netwerk dat meer mensen inloggen via Facebook.

Met de nieuwe functie hoeft de gebruiker geen persoonsgegevens meer te delen met de website of de app waar hij op inlogt. Dat meldde CEO Mark Zuckerberg gisteren op een conferentie voor ontwikkelaars

Informatie weggeven

Gebruikers kunnen nu nog bij veel apps en sites inloggen via Facebook, wat het inlogproces erg simpel maakt. Dat gebeurt bij bijvoorbeeld Spotify, maar duizenden andere sites maken er ook gebruik van. Op die manier moeten gebruikers de betreffende site of app wel toegang verlenen tot de informatie op hun Facebook-profiel, zoals hun vriendenlijst of aantal likes. 

Privacyvriendelijker

Veel Facebookers laten zich daardoor tegenhouden om via Facebook in te loggen, denkt Zuckerberg. Dat moet veranderen door het inloggen privacyvriendelijker te maken. "We merkten dat veel mensen zich laten tegenhouden door functies die ze als opdringerig ervaren", zei de baas van het sociale netwerk.

10 miljard

Dat tegenhouden lijkt trouwens best mee te vallen - vorig jaar werd er ruim 10 miljard keer ingelogd via de Facebook Connect-functie. Overigens krijgt de website waar je inlogt geen informatie meer, maar voor Facebook zelf blijf je niet anoniem. Daar zien ze nog steeds op welke sites je inlogt en wat je daar uitspookt. Maar dat deden ze toch al.  De functie wordt momenteel nog getest onder een kleine groep ontwikkelaars. Daarna wordt het uitgerold voor alle gebruikers

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord