Facebook maakt bewegende profielfoto's mogelijk

© CIDimport

Facebook maakt bewegende profielfoto's mogelijk

Geplaatst: 1 oktober 2015 - 05:28

Aangepast: 26 augustus 2022 - 21:40

Redactie ID.nl

Facebook komt met een nieuwe functie waarbij je een video kunt instellen als profielafbeelding. Er komt ook een flink aantal andere opties voor profielfoto's, dat helemaal op de schop gaat. Zo wordt het mogelijk een tijdelijke foto te kiezen, en kunnen gebruikers in hun profielafbeelding al een korte tekst over zichzelf geven.

Dat laat Facebook weten in een blogpost. Het sociale netwerk past de manier waarop profielen worden weergegeven dan ook helemaal aan.

Bewegende afbeelding

De meest opvallende verandering is dat het mogelijk wordt een bewegende afbeelding te kiezen als profielfoto. Of dat in de vorm van een gifje gebeurt, of dat het echt een korte video wordt, is nog niet duidelijk. Wel verandert Facebook de manier waarop een afbeelding wordt weergegeven; die komen prominenter in beeld te staan zodat ze meteen in het oog springen.

Bio

Facebook verandert ook de app, waardoor je in één keer veel informatie over een gebruiker kunt zien. Dat is niet alleen de profielfoto, maar ook een regel tekst waarin je kort iets over jezelf kunt vertellen. Ook kun je straks 5 foto's uitkiezen die een bezoeker standaard te zien krijgt op je profiel.

Tijdelijke profielfoto

Zoals verwacht wordt het ook mogelijk om een tijdelijke profielfoto te kiezen. Daarbij kun je een afbeelding pakken en aangeven tot wanneer je dat als profielfoto wilt instellen. Facebook noemt daarbij het homohuwelijk in Amerika als voorbeeld: Veel Amerikanen namen toen een foto met regenboogkleuren om hun steun voor het homohuwelijk uit te spreken. Facebook maakte daar zelfs een speciale tool voor om gebruikers te helpen die te maken. Later vergaten veel mensen die foto echter te wijzigen.

De nieuwe functies worden op dit moment getest, voornamelijk onder Amerikaanse gebruikers. Als die test succesvol is, rolt Facebook de update uit naar meer gebruikers.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten