Facebook News Feed krijgt make-over

© CIDimport

Facebook News Feed krijgt make-over

Geplaatst: 8 maart 2013 - 13:55

Aangepast: 27 augustus 2022 - 04:24

Redactie ID.nl

Het nieuwsoverzicht van Facebook wordt onder handen genomen en krijgt een make-over. Sinds 2006 is er weinig veranderd aan het nieuwsoverzicht maar nu krijgt dit onderdeel een nieuw uiterlijk met extra opties.

Facebook laat weten naar een mninimalistischere vormgeving te willen zonder te veel tierlantijnen. Volgens sommige media heeft Facebook deze keer een beetje bij concurrent Google+ gekeken voor inspiratie. Beeld krijgt een prominentere rol en wordt groter getoond, iets waar adverteerders ook blij mee zullen zijn. De titel van de foto wordt over de foto zelf geplaatst. Mocht je net een afbeelding hebben met tekst bovenaan dan zal dat lastig te lezen zijn.

Facebook News Feed krijgt make-over-16325286

© CIDimport

Links de oude interface, rechts de nieuwe interface van berichten uit Newsfeeds

Nieuwe Facebook feeds

Berichten van vrienden worden meer benadrukt en naast het normale nieuwsoverzicht komen er nu specifieke feeds bij. Je hebt een keuze uit verschillende feeds, zeven in totaal: "All Friends" (berichten van je vrienden), "Following" (berichten van mensen die jij volgt) "Photos," "Groups," "Games," "Music" en "Most Recent." En deze feeds zijn ook weer verder aan te passen op bijvoorbeeld de locatie van personen, waar je ze van kent e.d. Wanneer meerdere vrienden hetzelfde bericht posten dan krijg je niet telkens dat bericht te zien maar zie je het bericht met daarnaast de vrienden die het bericht allemaal hebben geplaatst. De meeste plaatser van het bericht staat dan bovenaan.

Facebook News Feed krijgt make-over-16325288

© CIDimport

De homepage met een nieuwe zwarte balk links met je apps en vrienden. Op tablets zie je de zwarte balk pas als je de zijkanten aanraakt.

Nieuwe Facebook interface nu uitgerold

De nieuwe interface wordt momenteel uitgerold voor de webversie en mobiele webversie en het zal enkele weken duren voordat iedereen de nieuwe interface heeft. Wil je daar wat haast achter zetten dan kun je jezelf op deze wachtlijst zetten. 

In de komende weken worden de Facebook apps ook aangepast, eerst die van iPhone en iPad en daarna die voor Android.

[Via: Mashable]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten