Facebook plaatst waarschuwingen bij schokkende beelden 2015-01-14T10:17:46

Apple neemt maatregelen tegen geld-terug-misbruik

IPhone krijgt steun in de rug van Imation Link Powerdrive

Facebook plaatst waarschuwingen bij schokkende beelden

Facebook plaatst waarschuwingen bij schokkende beelden

Facebook plaatst voortaan een waarschuwing bij schokkende, beledigende en aanstootgevende video’s. Ook video’s die niet geschikt zijn voor kinderen onder de 18 jaar krijgen een waarschuwingsbeeld. Deze zijn hierdoor niet meteen af te spelen.

Video’s in de nieuwsfeed van gebruikers worden in het geval dat deze schokkende beelden bevattten niet meer automatisch afgespeeld, aldus de BBC. Reden voor het blokkeren van deze beelden is gebaseerd op de bevindingen van Facebooks veiligheidsadviseurs. Het doel is om jongere mensen te beschermen tegen schokkende beelden waar ze misschien nog niet aan toe zijn.
 

Charlie Hebdo

Eén van de eerste video’s die te maken krijgt met de blokkade van Facebook is het filmpje waarin politieagent Ahmed Merabet wordt neergeschoten door terroristen. Deze dook op in de nieuwsfeed van gebruikers en speelde dus automatisch af. Het is niet de eerste keer dat Facebook te maken krijgt met dergelijke schokkende beelden. De onthoofding van journalisten in Syrie door terroristenorganisatie IS was ook te zien op het sociale netwerk. Het lastige voor Facebook was dat het de afweging moest maken tussen wat nieuwswaardig was en wat als schokkend gezien werd. Met de maatregelen hoopt het hier een tussenweg in te vinden.

 

Implementatie

Facebook heeft in gesprek met de BBC bevestigd dat het al vanaf december bezig is met de implementatie van dit waarschuwingssysteem. Het bedrijf zoekt naar mogelijkheden om dit nog verder uit te bouwen, zo zou het ook waarschuwingen bij dergelijke beelden op YouTube willen in de toekomst.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord