Facebook-spraakassistent Aloha in het wild gespot

© CIDimport

Facebook-spraakassistent Aloha in het wild gespot

Geplaatst: 22 augustus 2018 - 06:01

Aangepast: 26 augustus 2022 - 15:26

Redactie ID.nl

Facebook lijkt nog steeds te werken aan een eigen spraakassistent. De eerste beelden daarvan zijn nu onlinge opgedoken. 'Aloha' wordt wellicht Facebooks antwoord op Alexa van Amazon en de Google Assistent.

Het enige wat Aloha nu nog doet, is spraak herkennen en dit omzetten in tekst. Deze spraakherkenning kan een eerste stap zijn richting verdere interactie, bijvoorbeeld het antwoord geven op vragen van Facebook-gebruikers.

In onderstaand filmpje zie je hoe dat er uit ziet.

Er gaan al langer geruchten dat Facebook werkt aan een digitale assistent. Deze zou geïmplementeerd worden in een slimme speaker, om de concurrentie aan te gaan met de Echo-speakers van Amazon, de Home-speakers van Google en de HomePod van Apple.

Privacy

Facebook zou zelfs op het punt gestaan hebben dit product aan te kondigen, maar vanwege het recente privacy-schandaal werd dat feestje afgeblazen. Zo'n speaker vraagt veel vertrouwen van gebruikers, dat het sociale netwerk flink heeft geschonden.

Mocht de speaker binnenkort toch het levenslicht zien, dan duurt het waarschijnlijk nog wel een poosje voor deze ook Nederland kan verstaan. De Google Assistent kan dat sinds kort wel. Lees er hier meer over.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten