Facebook toont Amber Alerts voortaan in ieder nieuwsoverzicht

© CIDimport

Facebook toont Amber Alerts voortaan in ieder nieuwsoverzicht

Geplaatst: 19 juni 2015 - 10:32

Aangepast: 26 augustus 2022 - 22:25

Redactie ID.nl

Wanneer de Nederlandse politie vermoeden heeft dat het leven van een vermist kind in gevaar is, dan worden Amber Alerts voortaan naar iedere Facebook-gebruiker uitgezonden. De Alert duikt dan automatisch op in het nieuwsoverzicht.

Ambert Alert is al langer actief op Facebook. Tot op heden moesten Facebookgebruikers echter de pagina van Amber Alert zelf 'liken,' voordat ze op de hoogte gehouden konden worden. Dat hoeft nu niet meer.

Facebooks Security, Trust en Safety manager Emily Vacher zegt dat het bij Amber Alerts van belang is dat 'de correcte en relevante informatie de juiste mensen op het juiste moment bereikt.'

"Door deze informatie op het nieuwsoverzicht van onze gebruikers te laten zien, wordt het bereik van het bericht vergroot, zodat meer mensen een rol kunnen spelen in het veilig terug thuisbrengen van een kind,” aldus Vacher.

Primeur

Opvallend is daarbij dat Nederland het eerste land in Europa is waar dit initatief ook wordt opgezet. In de Verenigde Staten en Canada was dit al langer het geval. Er wordt circa vier keer per jaar een Amber Alert uitgestuurd in ons land.

Facebook toont Amber Alerts voortaan in ieder nieuwsoverzicht-15797298

© CIDimport

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten